Poliüretan enjeksiyon su yalıtımı beton ve duvar arasındaki gözle gözüken yada gözükmeyecek küçüklükteki alanları doldurur. Poliüretan enjeksiyon su yalıtımı nedir? Poliüretan uygulandığı bölgede su ile temasından sonra yaklaşık 15 katına kadar şişmekte ve bulunduğu yeri tamamen kapatmaktadır. Esnek yapıya sahip olan Poliüretan enjeksiyon sistemi su ile temasında hızlı reaksiyon vererek su izolasyon köpüğü olarak da bilinmektedir.
Yeraltı inşaatlarında yada büyük projelerde tercih edilen Poliüretan enjeksiyon su yalıtımı uygulaması oldukça dikkatli ve tecrübeli kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Kullanım alanları Asansör kuyusu, metro tünelleri, bodrum katları vb. alanlarda ters yönden gelen suyun engellenmesi amacıyla bu alanlarda poliüretan köpük enjeksiyonun kullanıldığı bilinmektedir. Tekema izolasyon uzun yıllardır sahada enjeksiyon, yalıtım yapmakta olup kusursuz ve amacına en uygun çalışmaları gerçekleştirmektedir.
içindekiler:
Poliüretan Enjeksiyon Su Yalıtımı
Beton ve duvar içerisindeki geniş çatlak yada kılcak çatlak alanların doldurulması ile birlikte bu alanlardaki su sızmalarını %100 önlemektedir. Poliüretan tüm ezberleri bozan yapısı ile oldukça dayanıklı ve kullanışlı bir malzeme olmaktadır. Homojenle yavaş bir şekilde şişen bu ürün, suyun geldiği yerin doldurulmasını olanaklı hale getirmektedir. Aynı zamanda sağlam bir yapıya sahip olduğu için köpüğe su gelmesini de profesyonel bir şekilde engellemektedir. Hızlı bir şekilde şişmemesinden ötürü şişme esnasında istediğiniz gibi müdahale edilebilmektedir.
Poliüretan Enjeksiyon Özellikleri
Su yalıtımı denildiğinde günümüzde ilk akla gelen Poliüretan enjeksiyon su yalıtımı bütün kullanım alanlarında başarılı sonuçlar verir. Uygulama yapılacak olan bölgeye enjekte edilmesinden sonra su teması yapılır ve kısa sürede şişme yaparak bulunduğu alanı tamamen doldurur. Enjeksiyon sıkıldıktan sonra su teması sağlanır ve reaksiyon gösterir. Sıvı halde olan poliüretan su ile teması sonrasında ortalama 15x kat şişmekte ve sağlam yapısı ile güvenilir hale gelmektedir.
En önemli özelliklerinden biri de poliüretan enjeksiyon su yalıtımı sıkıldığında sıvı gibi olmasından kaynaklı gözle gözükmeyen kılcak çatlakları dahi doldurmaktadır. Enjeksiyon su yalıtımı için birçok alanda kullanılmasını ve su yalıtımı adına oldukça başarılı sonuçlara ulaşılmasını olanaklı hale getirmektedir.
Poliüretan Nasıl Uygulanır?
Poliüretan enjeksiyon uygulanmak istenilen alana enjekte edilmektedir. Ardından sıvı teması sağlanarak kimyasalın 15 kata kadar genleşerek püskürtülen alanın tamamını boşluksuz olacak şekilde doldurur. Ürünün reaksiyon olma süresi kullanıcıya bağlı olmaktadır. Malzeme içerisinde karıştırılan reçine ile köpük oluşumu hızlandırılabilir. Uygulama yapılan bölgeyi oldukça kısa sürede kullanabilir ve günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz.
Poliüretan Enjeksiyon Su Yalıtımı Nedir? 3 Adımlı olarak kısaca uygulaması anlatırken oldukça basit gibi gözüksede uygulamada hassas davranmak gerekmektedir. Malzeme hazırlanır, poliüretan enjeksiyon püskürtmesi yapılır ardından su ile teması sağlanarak 3 adımda işlem tamamlanmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Avcılar Enjeksiyon Yalıtım başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bir Yorum Yazın